Tuesday, April 28, 2009

bila malaysia nak ada F1 driver nie...


archery….hmmm, dlu aku anti gilaa ngan sport cmnie…tak kuar peluh…membosankan…now, starting from today, after aku try for first time kt sunway pyramid…hmmm, not bad laa…quite interesting actually…lagipun, just suka2 jaa lpak and maen2 ngan membe2…so…aku rasa, better kalian try laa..org ckap laa, tak knal maka tak cinta…kami maen sorg 30 anak panah dgn bayaran rm13/person…so, affordable laa kn rate dia..dari 30 batang anak panah tue, 5 kena accurate to center point…so, not bad kan for 1st timer cam aku?? ha ha ha ha…

k, aku nk cita pasal mendalah bodo and bangang yg aku rasa tak perlu laa dikuarkan statement…org ckap lagi nie, tak yah laa susah2 nk tegakkan benang yang basah..lu pikiq laa sendri, benang basah susah gilaa bro nk tegakkan..coz jisim dia bertambah (melayu laa ckit)..so..isu dia cmnie…aku bukan peminat AF k?? aku anti smua reality tv yg sama je concept dia…nk cari artis..so, pergaulan ntah pa ntah..bagi aku, rancangan cmnie tak membina..hiburannnnnnnnnnnnnn jaa memanjang…biaq laa Malaysia nie lahirkan pemenang nobel…engineer yg gempaq…doc bedah yg rmai…setiausaha agung PBB…pelumba F1 pertama…nie, pi mai pi mai…artisss…hu hu hu..nie pendapat aku laa…angpa agree or not, lantak pii laa…kata Malaysia nie demokrasi…haaa, isu yg aku nk cita nie about…kan heboh pasal aril terkuar last week and dia peluk cikgu2 dia…kalu cikgu laki tak pa..no hal…mmg baguih pun…nie cikgu pompuan…wat daaa hell….yg aku nyampah tue, slumber bewak dia ckap org luar tak paham perasaan diorg bdk AF nie dh jd cm family..rasa dekat sgt di hati….alahai aril, nie aku nk habaq ckit, bukan berkhutbah k, cuba betulkan diri ini jua…waaa, cam penah dgr kn ayat nie..ha ha ha…yg haram tetap haram…yg mangkuk ayun sgt bagi reason nie apa benda nyaa, tak perlu laaa kami paham pun hang rasa apa ka…family ka…kakak hang kaa..pa2 pun…hang tau dak…kalu bukan muhrim hang peluk sapa pun, tetap haram…sekali lagi eden ulang nie…yg haram tetap haram broooo…kalu tak nak dgar bab2 islam, dalam adat melayu..and adat timur pun, nie bukan bnda yang elok broooo….jgn laa jd jahil seteruk tue….so, ckap byk tak guna….AFUNDI AISHAH!!! ha ha ha ha

Saturday, April 25, 2009

aku dan olga kurylenko..


kalu laaa bole aku melompat smpai setinggi yelena isinbayeva…or bole menghelaa pjg nafas menunjukkan kelegaan di hati ini dari 1001 poning2, tension2, bosan2 ngadap laptop nk siapkan tesis,FYP, or anything lagi yg kalian pnggil…i’ll do it coz just do it bro…aku dh settlekan tesis…and our presentation also ngn jayanya..so now…yesssssssssss…yatttaaaa..ha ha ha ha…aku bebas seketika be4 final exam maaa…

let me tell u…2 hari b4 submission tesis and presentation…aku tak tido..lgsg tak..really?? wat da hell nya bz rite…bloody bz…and bla bla bla bla laa lgi…abes jaa presentation kul 5…aku smyg and trus maen futsal…like usual routine laa..kn aku ckp, i’m fit like ian thorpe…jgn korang tak knal lak mamat nie k…ha ha ha…so..balik jaa umah from main…slumber wawa, slumber yaya, slumber bewak jaa aku tido until t’lpas magrib…tobat2..bngun jaa dlm kul 10..mandi2…g mkn…and then, g tgk muvi kt mid…fast and furious 4…cita nie bagi aku…quite okay laaa…bes2…serious tak tipu…k laaa tuan2 puan…aku nk enjoy pueh2 lagi week nie…kasi lpas smua kebosanan yg aku tanggung b4 nie nk siapkan tesis…..alhamdullilah….syukran jazilan yaa ustazzzz….

Saturday, April 4, 2009

sharing is caring..chilll rrr


bilik cam tongkang pecah..kan aku ckp, aku buzy..mls nk kemas laa…smua note bertaburan..ada maid nk hired tak?? yg penting maid tue baekkk punyaa…



contoh kete pkai carbon-fiber..gempaq kn?


hmmm….seriously aku takdaa idea nk tulis paa…no idea, kering idea, blurrrr, jiwa kosong, and bla bla blaaa…tau sebab paa?? aku highlight nie…hidup aku now cukup membosankan, memboringkan, memeningkan, serabut, tak terurus, dan yg sewaktu dengannya memandangkan coursework, MEng project, and thesis smua parallel perlu disiapkan dlm tempoh around 3weeks nie..tak caya tgk gmbr bilik aku, cam tongkang pecah…memang ari2 aku ngadap laptop nie utk wat kja2 tue smua yg membuatkan aku rs bila dh kje nnt, ada duit, nk hempukkk2 laptop nie..dah tak efisien, lembap, and asyik hang jaaa…ngada2 nyaa laptop..gilaa kaa paa..br 2 thn aku pkai..teknologi laa nie dh makin gempaq laaa…kjap jaa kehebatan spesifikasi laptop aku nie bertukar menjadi ketinggalan dek teknologi yg entah pa2 ntah nowadays…

haaa…alang2 aku bosan gilaa babun bukan kepalang malam nie..let me tell u new knowledge dat can be shared among us…sharing is caring rite? memandangkan aku wat coursework subjek advanced technology review, aku wat laa review and research pasal cars of the future: plastic makes perfect…adaa paham? aku unexpected laa yg body kete sebenarnya dah stat difabricate using plastic material like carbon-fibre reinforced plastic..contoh commercial car yg first adapt dis technology is Carrera GT Porshe and Lotus Elise…tak wide lagi laa application material nie utk kete…but, dah ada stepping stone laa..at least, dh ada laa pengerak, enzim, catalyst, and bla bla bla company yg dh stat pakai..before nie, Boeing 787 guna CFRP nie utk design a lot of their main component like wing structure, fuselage, etc….and tak dilupakan juga, kete F1 pun pkai dis composite material..nmpk tak, applikasi material nie dh quite byk laa, but, as a new and emerging, plan2 kayuh laa kn…actually laaa, material nie punya advantages byk gilaaa dowwwh..okay, according to F=ma kan mama kan.…ha ha ha ha..force=mass x acceleration laa..means, kalu kete tue mass(jisim daa) dia ringan…ckit laa force kn…so, in term of fuel consumption and performance..kiraa saving laaa bro…wlaupun composite nie light in weight, but still strong for properties maa like high strength-to-weight and high stiffness-to-weight ratios, corrosion resistance, and high durability…lagi satu, easy to fabricate for any complex shape..and mesti laa nmpk eye-catching rite…so, pasni, lgi pelik2 laa design kete, tapi yg penting, jgn design cam peti sejuk proton juara sudeeee..ha ha ha..next, fabrication using CFRP reduces the number of parts making up and the need for fasteners and joints that may be the weak points of a component yg bole menyebabkan potensi crack-initiation..dlm byk baik2 part jaa, material nie adaa laa gak part yg tak baik..cth nyaa, expensive laaa bro..nk material yg bagus knaa ada modal yg bgus laa kn..klu kail pjg sejengkal, jgn memancing di lautan dlm, klu takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai..hu hu hu..for properties side, how microstructural part, surface modification about dis material, pjg sgt nk citaa laa…angpaa cari sendri laa dlm tenet noo..tanya makcik google and uncle yahoo…tak kan smua aku nk citaa kot..eden ponat nk type…

next…aku nk share pasal business plan..actually, for my MEng project..refer to entry bikin panas jaa laa..aku acting as project engineer..so, part nie aku wat laa..aku tunjuk laa roughly proposal aku wat kat consultant from UK yg hired by my uni, tau paa dia kata…jeng jeng jeng..ha ha ha ha..quite good as rough nyaa proposal…pehhhhh…okay, b4 aku melalut syok sendri lagi pjg..aku nk tanya, angpaa tau tak business plan tue apa…utk apa…cmna..di mana..bagaimana..siapa…bla bla bla laa lgi..hmmm, bukan aku nk tunjuk pndai laa or kononnya nk cita lebat..kn aku ckp td, sharing is caring…ulang lagi adek2..sharing is caring…hu hu hu..business plan nie di wat as a proposal for bank loan or nk dpt kn investor or sewaktu dgn nya..kita cita psal business kita…marketing strategy…business strategy..promotion…financial planning..SWOT analysis..porter’s 5 forces analysis…PEST analysis..4P analysis..management planning..etc…yg aku nk cita pendek jaa actually, pasal business strategy for competing in emerging industries..especially new startup company laa…

a) seeking industry leadership and capturing potential first-mover advantages

b) push to perfect technology, improve product quality, and attractive features

c) form strategic alliances with key supplier etc…advice from consultant to us coz product kitaorg pasal2 kete nyaa product, don’t form with automotive company coz depaa nie hanya tau manipulate untung by push us to lower price…mean, tak competitive laa..

d) use price cuts to attract price-sensitive buyers

Next, target market knaa btul laa..understand paa yg potential customer nk..bukan syok sendri..marketing and promotion kna aggressive and effective laa..advertising tue essential maa..kna kja kuat..go go chaiyokkkk..tau tak, kat dunia nie, internet user around 1,581,571,589 and 15,868,000 @ 62% from population kat Malaysia nie pkai tenet…so, gunaa laa tenet maa nk promote..byk tue chances to success and explore…knal dr. irfan khairi? not khairy jamaluddin laa..ha ha ha ha…dr. irfan nie jutawan tenet yg muda…wat business pkai tenet jaa…kayo jaa…klu dia bole, tak kan kitaa tak bole kn…kata Malaysia bole…bole kaa?? ha ha ha ha…
So…end of story laa for 2nite…mls nk tulis pjg2 lgi…ckp byk tak gunaa…chill rrrr jommm…


Tuesday, March 17, 2009

kesah budak sekolah terlanjur....

haaaa…mesti excited nk baca coz entry cam besss and mengiurkan..ha ha ha ha..kalian tertipu daaa..tipah tertipu tertipu tipu tetipah...hu hu hu hu..aku just nk share about arahan from kementerian pelajaran yg mengarahkan supaya handset yg dibawa oleh pelajar dirampas (bharian)…walaupun isu nie tak se‘hot’ isu ali rustam dilarang bertanding pemilihan UMNO for Timb Presiden…KJ diberi amaran oleh Lembaga Disiplin UMNO…apaaa aku kesah, lantak piii laa kat UMNO…economy recession…jobless…and bla bla bla…aku rasa seriously arahan nie cam ok laaa..not bad idea…sumtime, isu nie ada pro&kontra laaa….but, in term of pro-perception, mmg student2 especially primary skul bawa handset nie…zaman aku dlu, waktu f5 br knal handset maaa..tue pun tak tau gunaa…so, membe2 yg ada handset dlu, kiraaa gempaq laaa…aku yg tak daaa nie jadi cam babun, beruk makyeee, and jakun laaa ngn technology nie..dlu2, handset butterfly (tau kaaa cmna??) tue kiraaa gempaq siotttt…now, dah terlampau ketinggalan laa klu still nk butterfly, sabun, or daun beb…ha ha ha ha…bdk2 nowadays, baru darjah 1...bdk tadika ABIM, PASTI, KEMAS, pra-skul ada handset gak kaaa?? handset kalah cikgu2 or abg2 or kak2 senior cam aku nie..hmmmm, mmg laaa parent depaa kasi handset coz easy to contact them…emergency kaa…lost kaaa ..lost in translation kaaa lost dan faun haaa…mklm laaa criminal kes kat msia nie bukan makin menurun…but, significantly increasing ada laaaa…apa punya turrr daaa…tak daa kab baa raa kab alip taa nun…keberkatan wahai saudara adib…ha ha ha ha….but, bilaa handset dh ilang, mulaa laaa nk tuduh sini tuduh sana..pi mai pi mai tang tu jaaa…dah laaa technology makin stylo…so, amek gambar kaaa…gmbr porn kaaa…video2 kaaa…dh jd cam cendawan tumboh afta hujan…yg bdk2 secondary skul lagi laaa…tak yah ckap byk laaa…baca kosmo or metro sudeeee, hmmmm….makin teruk laaa…baek jantan maupun betina…sama jaaa…yg aku over2 bising2 and poyo2 nie apsal ek..sukaaa ati aku laaa wei…msia nie negara demokrasi..demokrasi kaaaa??? ha ha ha ha…so, i’ve da right to say whatever i like..yg angpaaa kalut awattt…pii ke laut laa weiiii…wateverrrrrrrrrrrrrrrrrrr……

jutawan, hartawan, dermawan, awan,perawan, haiwan...



halloooo bro n sis…ha ha ha ha…long time aku tak update blog nie..do u know why? hmmmm, bz banget maa...dh final sem nie, makin byk kja, dugaan, cabaran, dan hasutan..hasutan?? it’s akta hasutan?? ha ha ha ha..no laaa, dat not wat i means laaa…hasutan setan suruh aku lpak2, malas2, tido2, dan sewaktu dgn nya….walaupun sehari ada 24jam, aku rs cam cepat jaaa masa berlalu, sedar2 jaaa, ada jaa coursework nk kna submit daaa…dah laa thesis dah kna start menulis dh…part nie yg aku benciii...mak aiiiiii, tension nya aku….tapi, tue laa student kn? fitrah, karma, natural, normal, stereotype, typical, and bla bla bla bla…

k, setelah mukaddimah merepek, merapu, dan menggelabah di atas, aku just nk citaa ngn angpa, kamu2 wahai makhluk tuhan, or kalian2 smua about di kesempitan masa yg terhad dgn byk nya kja nk submit, aku sempat lagi maaa layan cita slumdog millionaire yg menang byk gila oscar awards…not oscar perez laaa...mula2, aku just tau laa cita nie won a lot of awards..8 oscar's awards and dah masuk panggung…rmai membe2 aku yg dh tgk told me about dis film, of course depaaa said, besssssss….so, aku pun amek laa citaa nie from my fren here to layan2 di kala kebosanan wiken…tatkala hujan ptg mula mencurah2 di kala aku semangat nk bersukan, so, hati mula membebel kebosanan kerna peluh gagal dirembes kuar from my body..how can aku leh sehat, fit, bertenaga, dan kuat seperti ian thorpe (haaaa, adakah anda mengenali mamat nie?? power siot mamat nie..tak caya tnya google @ yahoo) aku pun mulaa laa operasi valkyrie (paa kaitan weiiii..ha ha ha ha) utk layan dis movie..intro dia pun dh bess maa…so, dis story citaa about sorg bdk bernama jamal malik yg miskin, papa kedana, hina dina, dan cute gak wkt keciknya serta uneducated…hidup bersama abgnya, salim yg kontra gilaa ngn adeknya dari segi perangai…depaa nie melalui pelbagai variasi kehidupan yg susah but mengajar depaa berdikari…byk laa cabaran depaa dan hidup serta membesar di jalanan..mencuri, menipu, merombak, membunuh, etc…film nie aku rs berjaya mempamerkan reality masyarakat di India yg begitu rmai umat manusia and susah kehidupannya bg low class masyarakat…so, ditakdirkan satu ari, dia masuk laaa rancangan who wants to be a millionaire (dah lama rncgn nie tak daa kn…mna piiii?? miss laa) so, kebyakkan soklan yg ditanya berkisarkan kepada reality kehidupan dia, means…dia penah lalui laaa…so, easily to say, dia dpt jwb daa..haaa, nie point penting, experience is da great teacher to learn…setuju?? as a result, dia yg nmpk hampeh berjaya laa jwb smua soklan until menang 20 million rupee…tukar kpd RM bpaa ek?? ada laa gak diselit kisah cinta dia ngn girl bernama Latika ( tak cun laaa minah nie..amek kareena kapoor laaa..ha ha ha ha) dari kecik smpai besar and lastly jadi jutawan…cinta dia tetap pada yg satu, Latika…love 4ever laa kononnyaaa…pooodaaa..ha ha ha ha..asyik2 latika…dlu, kini, selamanya…and, of course dia nya ayat…you’re my destiny….how sweettttttttttttttt nyaaaa…..ha ha ha ha….so, aku rs…tak rugi laa tgk cita nie…mmg bessss..mmg syok..mmg leh layan…to all of u and me, jadi jutawan tue nnt, igt2 laa tuhan, sedar2 laa diri…bykkan laa amalan bersedekah kpd perjuangan…duit bukan segalanya walaupun boleh beli mcm2…keredhaan dan keberkatan (kab baa raa kab alip taa nun..wahai saudara adib) lgi penting maaa…so, kita minum dluuuuuuuuuu…..

Tuesday, February 17, 2009

typical statement yg discriptkan..

nie antara script2 statement yg slaloo kita dgr...dh typical laaa coz org slaloo bilang…politic is dirty…politic is like a shit…player2 bola sepak msia nie tak da semangat juang yg tinggi and asyik kira duit jaa lbey (seriously aku nyampah gilaaa dgn statement nie dan ucapan org2 yg kononnya hebat bgai nk rak bila ckap pasai bola msia)...english bhs yg wahid pentingnya klu nk berjayo coz everything in english...hmmmm, aku rs menda2 nie dh jd cm script yg acapkali diulang dan diulang dan diulang…malah mungkin dh dihafal, di bolt dan di'nat'kan dgn ketat2 dlm kapla hotak sesetgh manusia…aku rs seriously and totally rubbish smua statement yg discriptkan tue…jgn laa hanya sbab segelintir pelaku, smua nk dicopkan sama…awat org politik nie smua kotoq kaa?? aku tak rs smua laa…bg aku, baek barisan maupun pakatan..ada yg baek and clean laa…ada laa juga yg hampeh…then, slaloo nya otai2 bola sepak yg senior laa asyik poyo kasi statement yg lnsg tak membina and subjektif like player nowadays takda semngt juang tinggi..c'mon laa wei, serious shit angpa poyo jaa lbey..bg aku bola msia ketinggalan sbb strategi pengurusan yg lemah and maen politic lbey2..politic cmna lak? pk laa sendri weii...mybe coz depaa tak bljo strategic management kot dlu..aku ada simpan note lgi nie, nk bljo? ha ha ha ha...english?? malas laaa den nk ckap menda nie lma2...better kalian2 smua bc blik research2 yg diwat oleh prof2 and sarjana ilmuan tentang kepentingan bhs sendri..tak kira laa bhs tamil kaa...siam kaaa...france kaa..nepal kaa...paa aku kesah...ha ha ha ha...neway, smua nie standard laa tue, but…b4 cop any statement…think dis pepatah 1st ek…jgn hanya kerna nila setitik, rosak susu sebelanga…dan jgn hanya kerna sekor kerbau membawa lumpur, terpalit dek smua org…minda tue kasi open ckit, bc laa byk ckit weiiiii...ha ha ha ha…

Monday, February 16, 2009

bikin panas jaa laa




video

okay..1st of all, let me tell u laa…try angpa parking kete kt tgh panas…kwsn yg open laa…then, around 10-15 minutes…masuk balik dlm kete…paa kalian rasa?? haaa..tobat panas nak mampuih rite?? ha ha ha ha..confirm beb, sah lagi terbukti..mmg panas gilaa…tambah2 lagi kalu angpa or aku nie byk dosa, lagi laa panas..ha ha ha ha…normally, ambient temperature kat msia nie around 30 – 40 ºC…so, as a result, it will generate inside temperature for kete yg diparking tgh panas bole mencecah around 70 ºC beb…bikin panas tue…suhu 70 ºC bole bikin handphone yg ditinggalkan berseorgn dlm kete meletup..bole merembeskan chemical toxic yg bhy yg ada pada barangan2 plastic laa normally..bole juga mengakibatkan kete2 angpa cepat abes minyak..pasai paa plak?? pa kaitan minyak nya…haaaa…bila panas, angpa kna buka aircond kasi kuat and sejuk, lama lak tue…tue tak pakai minyak kaa?? so..laa nie…di zaman yg serba canggih manggih and maju nie..dunia dh maju, zaman dh berubah kn?? byk gilaa alternative yg ada utk overcome dis problem..angpa tgk laa gmbr product kt atas yg aku dh wat research kt tnet..autocool…product from China..Taiwan pun tak nak mengalah siot, depa pun wat gak design…FYI, China and Taiwan manufacturer byk dh produce product2 tue…price around USD 20-40 laa…murah laa…standard barang China and Taiwan laa kn..but, setelah dikaji, dibeli, ditest, and dipunggah oleh aku and teammate, seriously, menatang nie like a shit..ha ha ha ha…merapu and tak efisien…sbb apa lak?? haaa…1st , depaa pkai a small solar panel and computer fan yg kecik..bajet cute laa tue..blah laa…2nd, nie main problem maa, solar panel tue digantung pada angle of exposure to direct sunlight yg tak btul and tak worth..u got wat i mean? ha ha ha ha..so, video yg disediakan depaa jelas skali menipu…konon kete tak panas laa…wat da hell beb tipu2 nie..wat tmbh dosa jaa..next, alternative yg ada di market nowadays like UV tinted window…nie confirm smua tau kn…tp laa, masalah nya mahal gilaa dowh kalu nk yg btul2 berkualiti…ada jaa yg okay harganya, but…in term of performance and quality..can we rely on dat?? oh no no no laaa…lagi satu, JPJ kan wat syrt percentage yg dibenarkan..so, terikat ngn law enforcement laa…lagi satu, nie serius research yg diwat..bukan tipu or palsu maaaa…it can decrease da visibility when drive at night..so, nightmare laa kn..ha ha ha ha…lagi alternative like sunshade..nie typical laa malaysian pkai, tapi serious shit hampeh laa…but, kalu kita tgk kt kete2 mewah and high tech like BMW, depa mmg ada khas and special technology laa to overcome dis problem…using convection..but, sendri piker laa kn, tobat mahal gilaa kete2 nie…so, slaloo kn kita bangga ngn product made in msia walaupun hampeh like PROTON and PERODUA…and laen2 kete2 murah, maklum laa msia, kete mahal gilaa..so, mau tak mau, kita kna laa cari alternative yg efisien, fantastic, and berkesan lagi mujarab…so, inilah project pop yg telah diusahakan oleh aku and my dedicate teammate for MEng project sepjg 9 bulan pengajian nie…now, just tinggal kira2 around 2month to settle…project nie is about, development of solar powered car ventilation system..so, kitaorg akan design,produce,fabricate,and market our design device to reduce inside temperature…dipowerkan using solar panel…refer gmbr bwh for our design, takleh kasi gmbr clear2, nnt tak gempaq laa..kang leh diciplak lak..ha ha ha ha..setelah study and berkenalan ngn solar panel, baru laa aku tau, best gilaa tech nie…dah laa environmental frenly, jimat kos lak tue…takyah penat2 bayar bil kt TNB yg mahal or pkai minyak yg confirm fluctuate harga dia…kalu aku jd PM nnt, aku nk wjibkan solar nie jadi satu sumber tenaga to msia…serious power dowh solar nie…market solar nie makin lama makin beso tau, tak caya kaa? da solar industry as a whole is expected to grow to $51 billion in 2015 from $11 billion in 2005, according to a projection by Clean Edge Inc., a market research firm focused on clean technology…aku tak tipu kn? ha ha ha ha..for our design, mcm dh siap, but still in progress and kna wat ckit research yg lebey mendalam to ensure project nie mmg btul2 bole direalisasikan dan yg penting efisien, bak kata Mr. Paul (expert bab2 solar) from Solar Voltaic to us, project nie dh byk org try wat, but…smua fail and gagal…so…dis our motivation laa…i’ll show in dis blog bilaa smua totally siap…kasi mantop dlu..cite lebat2 now takut nnt tak da walhasil lak, sia2 byr kt jabatan hasil…ha ha ha ha ha..


nie laa design yg bakal kasi gempaq..insyaALLAH


Sunday, February 8, 2009

are you really a good doctor? ha ha ha ha



hmmm…nie mmg pelik wal heran wal ajaib…aku dpt info nie from fuiyoh.blogspot.com….mmg aku tak sangka bnor dia nie leh jd cmnie ek…apa punya turr daa…dlu nasyid saujana, skul agama kajang lagi tue, bljo medic….tgk2, walhasilnya, nie mcm kaaa??? mak aiiii…malu2…unexpected kn??? kot2 tue naluri dia kaaa…hak dia kaa…tp, bajet2 laaa….ha ha ha ha…so, lu pk laa sendriii…ha ha ha ha…

Saturday, February 7, 2009

tabik spring to ir.nizar


aku respek and tabik spring laa ngn dia nie…Dato’Seri Ir Nizar…susah nk cari professional cm dia nie…dah laa engineer, ada IR lak tue (insyaALLAH..aku pun future IR afuan..dis my motivation..chayok!!!)..nie ckit biodata about him…

YAB Dato’ Seri Ir Mohammad Nizar Bin Jamaluddin
(ADUN Pasir Panjang )

-Date of Birth : 17 March 1957
-Place of Birth : Kampung Air Hitam Labu, Kampar, Perak.
Education :
- Anglo-Chinese School (Primary), Kampar, Perak.
- Anglo-Chinese School (Secondary), Kampar, Perak.
- Sekolah Menengah Teknik, Persiaran Brash, Ipoh Perak

University :
- Advance A-Level, Norwich City College Of Arts & Technology, Norwich, Norkfolk, England.
- BSc. Mechanical Engineering, University of Aston, Birmingham, England.

Professional Career :
- Senior Manager, Daya Urus Sdn Bhd
- Managing Director, Pen Urus Harta Sdn Bhd (Subsidiary of Penang Development Corporation)
- Managing Director, Bakat Gemilang Sdn Bhd
- Partner, MEC’s Engineer - Engineering Consultant

Language Proficiency :
- Malay, English, Chinese (speaks Mandarin, Cantonese & Hokkien), Arabic

bukan sekadar academic dia jaa yg excellent, tp peribadi dia tue..dat y aku kasi tabik spring gilaa kt dia nie…wlaupun bljo kt UK dlm course engineering…bole lak blik msia nie, ngajor org kitab2 agama, berkhutbah, lidah tak lekang dek ayat al Quran, bole bertarannum al Quran…mak aiiii..mana nak cari org cmnie…jauh beza laaa ngn org politik laen…jauh beza ngn professional laen…jauh beza ngn overC graduated yg laen...engineer2 laen..yg hanya minat and cita bab2 dunia jaa gempaq…bab akhirat, buta abehh…serius nmpk?? ha ha ha ha…dari mula2 pndangan aku kt dia nie, aku mmg menjadikan dia as my IDOL…selain dari dia nie..idola aku is almarhum dato' fadzil noor, anwar ibrahim, ir. khalid samad, tun mahathir, donald trumph, dr. irfan khairi, n last but not least, dr. fazley penyanyi tue…k laaa…neway, to ir.nizar, I respek u a lot…berjuang laa abes2an….lawan tetap lawan…nie ujian buat mu sbg pejuang tulen yg ikhlas...lastly, to 4 ekor pelompat2 tue, anda lebih teruk dari beruk dan katak..tak daa maruah langsung...pcaya laa ckp den!! nie petikan yg aku amek from other blog…sesuai utk memujuk hati yg ckup kecewa…laa tahzan YAB ir nizar

memujuk hatiku yang dirundung pilu bila MBku yang aku sayangi di'onar' keparat !
sabarlah YB Nizar...kalau YB rasa YB dah kena hina teruk..ingatlah Nabi Muhammad lagi kena teruk..bukan takat kena hina, kena baling batu, kena baling najis dan sebagainya...sesungguhnya ini ujian Allah kepada kita...sebenarnya lagi tinggi iman kita lagi besar ujian Allah kepada kita...rasanya Teman ni iman tak kuat mana..sebab tu ujian yang Teman dapat semuanya kecik2 aje...bukan macam YB...wassalam!

Thursday, January 22, 2009

awat teruk laguu tue...



UAE 5 MALAYSIA 0

Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur

hmmm…truk gilaaa msia kna bantai dgn UAE…wat malu jaaa, apa punya turr daaaa….main kat tempat sendri pun still kna setruk tue ek…afta tamat aksi longlai di Piala AFF, kna blasah lak utk kelayakan Piala Asia nie…ntah paa nk jadi laaa ngn skuad harimau malaya nie..harimau kaa? harimau laaaa sgt, ha ha ha ha..mcm2 dh resolusi dan revolusi diutarakan oleh variasi pihak..kepimpinan FAM dah beralih transformasi…sejarah supermokh asyik diulang2 slalu bila nk citaa psai hebatnya bola sepak msia dlu…tp bg aku laaa, tue smua sejarah laa beb..dh tak releven dah nk ungkit…bak kata org, dunia dh maju…zaman dh berubah beb…ikhlas from my heart laaa, bola sepak msia nie kna dipulihkan secara ikhlas dan jujur…yg aku heran wal ajaib, pemain sama jaaa asyik dipilih..kononnya, tue laa yg terbaik di msia…asyik2 hairuddin, norhafiz, shukor adan, and da geng…wat da hell beb…yg terbaik tue laaa asyik yg tersungkur..wat malu jaaa…dh muak den nk tgk…pilih laa pemain based on merit…tak pun, wat selection like myteam…pusing2 satu msia cari bakat baru…then, polish them smpai kilat kasi silau…pusing2 masuk bulatan, takbirrrr..apa kaitan wei?? ha ha ha ha…lagi satu coach, amek laaa yg power skit dowhh…yg ada xperience manage team2 power…kan kita ada rkyt msia yg jd jurulatih akademi bayern munich, gempaq selebriti siot..ha ha ha ha..tak pun, amek laaa coach yg ada resume yg terbukti berkesan utk kesan bakat and gilap them to be world class player…tak perlu lah smpai jose mourinho or SAF, tue melampau rr…ha ha ha ha..lgi stu, slaloo2 laaa wat frenly ngn skuad negara2 yg dlm ranking average FIFA around 100-150….kasi understanding and chemistry pemain upgrade ckit…slaloo kn ngn game2 competitive…then, br laaa pasang angan nk lawan ngn team2 top 100 and then, leh jadi juara piala AFF 1st….then, sukan SEA, piala Asia, regular in olympic…then, barulah leh perasan nk masuk world cup beb…bukan pasang angan2 tanpa good strategy…org ckp laa, org yg fail to plan is org yg planning to fail…ada paham?? reti bhs la ckitt….ha ha ha ha…