Tuesday, November 25, 2008

cakra alam ka, cakra sonic ka, lempar cakra

hmmmm….ari nie,aku just nk share ngn kalian semua mengenai pusat perubatan cakra alam..mai kita pakat pk…nie sbb pusat perubatan cakra alam yg beroperasi di Cheras..kelolaan ust arif dah jd isu femes yang didedahkan dlm blog(aku pun tau from blog)..citanya bermula when dgn slumber wawa jaaa tv show kt korea expose kan segala teknik yg digunakan oleh ust arif nie…james randi, telekinesis expert (pa benda tue??cek sendri laaa kt google beb) berjaya proof kan semua trick2 t’sebut..like magic show laaa plak….ha ha ha ha…mat dan minah korea yg rakam smua teknik perubatan nie juga success to proof telur and kasut trick(tak caya tgk youtube..ha ha ha ha)..last2, james randi tue bilang, ust nie make a lot of money from nie…waaaa, tuduhan berat tue…boleh kasi saman nie…ha ha ha ha..tp, bg aku laaaa…ust arif nie perlu tampil ke depan utk clearkan isu nie bcoz, pendedahan nie sedikit sbyk menyedarkan msyrkt…sama ada mat dan minah korea yg busy nk jatuhkan pusat perubatan dia…or mmg dia, ust arif seorg yg begitu hebat(hebat kaaa? ha ha ha ha)…lgi satu, kesian laaa pesakit2 yg pernah come to his pusat perubatan….duit diorg cmna klu dakwaan james randi tue bnar??dat y, aku kasi 2 link video utk kalian smua pk2 n renung2 kan sejenak b4 tido…aku tak menuduh or pro mna2 pihak…kadang2 mmg rwtn islam tak dapat dijelaskan melalui teori akal beb…so, hangpa pk la sendri noooo….aku dh letih laaa setelah team futsal aku, anne kira success to beat team power liga UNiM…ambo tak sangka…power laaa pulokk..ha ha ha ha…

http://www.youtube.com/watch?v=SiGeGYzChHE

http://www.youtube.com/watch?v=9pBe2_tbPUE




Saturday, November 22, 2008

yoga...aiyoooyoo



sah…setelah lma menanti, majlis fatwa kasi haram itu senaman yoga…laaaa, br igt nk join..ha ha ha ha….pengerusinya Dato' Dr Abdul Shukor Husin bagaimanapun berkata, amalan fizikal iaitu senaman dalam yoga, tanpa adanya unsur-unsur mentera dan pemujaan pada zahirnya tidak menjadi kesalahan….namun, katanya, ia tidak digalakkan kerana dikhuatiri boleh menghakis akidah seseorang muslim memandangkan ia merupakan salah satu komponen daripada keseluruhan amalan yang diharamkan itu…. singapore dan mesir juga haramkan yoga…yoga nie dipercayai dpt melambatkan proses penuaan (umur bole dikurangkan kaaaa?? ha ha ha), kencing manis, dan serangan jantung…ryan giggs, winger man utd (glory2 man utd) pun amalkan yoga…ptt la dia still fit maaaa….so, afta majlis fatwa kasi fatwa ini, hopefully, smua msyrakat yg beragama islam, akur lah dgn ketetapan ini..baca dan fahami laaa fatwa ini in detail, not emosional k…majlis fatwa ini terdiri drpd golongan cendiakawan,intelektual, dan sarjana islam yg arif bg menjatuhkan ketetapan fatwa ini…bg non muslim, anda tak perlulah membuat demonstrasi or any forum membincangkan fatwa ini menurut perspektif anda…kerana anda tidak terlibat dlm wilayah aplikasi fatwa ini..wilayah aplikasi? apa bnda tue??? mangkuk kaaa periuk….ha ha ha ha…pk la sendri…so, senaman apa lgi yg baguih r? pegi gym la weiiii….ha ha ha ha

Thursday, November 20, 2008

tol2...apa punya turrrr

diskaun harga tol 10% mulai tahun depan…berkuatkuasa hanya dari 12mlm-7pg….apa punya turrrr daaa….bg sesetgh org, at least turun gak setelah long time asyik naik,naik, dan naik…turun tak nak, berkira sungguh!!! ha ha ha ha…tp, bg segelintir org lgi…mna boleh trun cmtue maaa…org pg kja kul 8pg-5ptg….kul12mlm-7pg org mau tido laaaa…mau rest…so, rugi laaa…cadangan nie datang dari mangkuk mna haaaa(org ckap…bukan aku ckap nooo)…ha ha ha ha..tak pikir kaa org tue…rkyat marhaen yg kja ngan k’jaan kaaa, swasta kaaa…yg low income…yg dari kg…yg miskin…yg student cam aku…apa pekdah???serius tak rasional and releven…pelik wal hampeh tul…yg untungnya, transportation company jaa laaa…hopefully, tiket bas and product2 yg pkai delivery akan boleh laaa trun harga noooo…dh tol trun,minyak trun…still tak mau trun kaaa hrga brang???mmg tamak btuii laa klu camtuee…apa punya org laaa…tamak, poooodahhhh….aku pk, pasnie cnfirm rkyt marhaen yg nk jln or travel, prefer travel after kul 12mlm…jgn cadangan nie menggalakkan kadar kemalangan yg akan menyesakkan hospital dan emergency room sudahhh…nnt mengecil lak populasi rkyt msia nie...ha ha ha ha..kang dah terhantuk, baru nk terngadah…sendri mau ingat laaa….alamak, terlebih sudahhhh..ha ha ha ha ha

video

Wednesday, November 19, 2008

da typical msian food....sedar2 lah




Nie ckit info to all penggemar roti canai, teh tarik, dan nasi lemak…maklum laaa nie makanan kegemaran rkyt msia….lgipun, org ckap laaa…bukan aku ckap…msia nie syurga makanan….ha ha ha ha….kalori memakan sejibik roti canai = 5KM jogging!!! means,afta jog 5KM…pastue trus pekena roti canai…sia2 jaa laa jog tue maa….ha ha ha..tp, ada jaaa membe aku yg siap order...anne,roti canai 2!! gilaaa btuiii...for nasi lemak fans lak, semasa Persidangan Kesihatan Kedua Perak 2007, Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) Malaysia, Datuk Dr Ramlee Rahmat, telah meletakkan nasi lemak sebagai satu makanan segera, kerana ia dikategorikan sebagai satu makanan yang berkalori tinggi, dan juga mudah dan siap dihidangkan….kalori bg nasi lemak nie adalah 400kalori…makk aiiii, tinggi gilaaa…sama dgn berbasikal la around 30mnt…kandungan santan yg tinggi juga menyebabkan kolesterol yg tinggi…nk kna penyakit jantung kaaa??? Nauzubillah laaa…prof diraja ungku aziz bila ditanya apa rahsia fizikal dan mindanya yg masih kuat sehingga kini wlaupun telah berusia 85thn…slumber yaya jaaa dia jwb, dia tak mkan atau jrang skali mkn nasi lemak like typical msian….wakenabeb!!! ha ha ha ha..teh tarik lak…secawan teh tarik mengandungi 5 sudu sukrosa…waaaaa….bhy gila bcoz bole mengundang diabetes…menurut pakar fisioterapi, Dr. Balwant Singh Bains, tabiat meminum teh tarik boleh mengundang serangan strok…ptt la rkyt msia muda2 dh tak sihat…ha ha ha ha…according to the Prof. Madya Dr. Zaitun Yassin dari pusat pemakanan msia dan menurut Ketua Pakar Diet, Institut Jantung Negara (IJN), Mary Easaw-John, tabiat da typical rkyt msia nie tak sihat dan memberi kesan buruk kpd kesihatan…so, mai la kita pakat ramai2 amalkan gaya hidup sihat….bersukan,beriadah,berpeluh…control ckit mkan…takyah laaa amalkan makanan2 yg tak sihat nie…kelak merana di kemudian hari…tak caya???percaya laaaaaaaaa….

minyak turun lagi maaa...


RON97 kini RM2 seliter, RON92 pula RM1.90 seliter, manakala diesel RM1.90 seliter.

Waaaaaaa….harga minyak turun lgi 15sen….now,seliter rm2…ok wat…ha ha ha ha…ok la tue…ha ha ha…ini kali kelima harga minyak diturunkan setelah dinaikkan secara mendadak sbyk 40% pada Jun yg lalu menjadikan rm2.70….time tue, truk bnar rkyt bawah nie…smua bnda nak naik…makanan, keperluan asas,transportation, dll…ada segelintir yg bersyukur dgn penurunan ini, ada yg mintak diturunkan lgi..tp,reason yg slalu kerajaan kasi laa…negara boleh bangkrup…subsidi ini harus disalurkan kpd pembangunan…rakyat harus berjimat..ha ha ha ha…now,minyak dh turun…dan insyaALLAH diturunkan lgi kerana hrga minyak dunia ketika artikel nie ditulis…sekitar USD 55 setong….berbeda bnget dgn USD 140 dlu…btul gak teori yg Anwar Ibrahim utarakan ketika b’hujah dgn Shabery Cheek..harga minyak naik ke break point (peak laaa)dan pastue akan turun…turun…dan turun…yg aku pelik,geram,dan merasakan hampeh dgn peniaga2,pemborong2, dan tauke2 bisnes yg trus tamak haloba dan kejam dgn tidak menurunkan harga barang…time naik dlu..amboiiii, cpt jaaa dia naikkan harga barang…time turun nie…liat sungguh nk trunkan nooooo…nk tamak sgt wtpa...tp org ckap laaaa, bukan aku ckap laa…teori dia mudah, harga minyak naik,barang naik, minyak turun, barang xturun…so, xkn nie pun kerajaan kita xtau..xg2??ha ha ha ha…bg aku laaa….smua pihak harus rasional dan telus…xkira la pakatan mahupun barisan…rkyat marhaen dibawah nie mcm aku perlukan pemimpin yg telus,amanah,cekap,bersih, dan intelek…tp ada gak org tnya, mana mau dapat pemimpin cmtue…smua kira perut jaaa bila dh ada kuasa…apa punya turrrrrr…..ha ha ha ha…bg aku senang jaaa, tepuk dada, tanyalah bicara hati kecil anda yg intelek dan intelegensia beb…abis citaa….ckp byk pun tak guna....haaaa,stu lagi...dlu time hrga minyak naik...byk kita didedahkan dgn teknologi sprt hydrofuel,NGV,hybrid, dll....cara2 nk jimatkan petrol(pandu bwh 100km/j...logik kaaa???)...now, pa cerrr dah bnd2 nie?adakah sekadar hangat2 tahi ayam??hopefully ditruskan lgi laaa...biar rkyt ada alternatif lain...bg aku, pkai solar laaaaa, bru stylo wat....ha ha ha ha ha

Sunday, November 16, 2008

stylo la man utd..glory2!!!



manchester utd 5
stoke city 0

gempak gila man utd semlm....slumber wawa ja blasah stoke city
(team kerdil yg beat arsenal 2-1 ek) ha ha ha ha ha....
wat a wonderful,superb, and awesome performance by man utd...
ha ha ha ha ha...2 gol freekick c.ronaldo menjadikan 101gol sepjg kareer bersama man utd...
my idol,carrick also score beb, berbatov pn skor, dan danny wellbeck....
manucho buat his 1st debut also last night..tapi, mcm org kebyakkan ckp laaaa (esp fans anti man utd..ha ha ha)...stoke bole la blasah...ngn arsenal, senak wal cirit.. ha ha ha...tp,arsenal bkn kna mkn dek aston villa kaa?? 2-1 ngn stoke, apa punya turrrr??? yg penting, consistency...xg2??? chelsea n liverpool..we also an excellent chaser (bak kata commentator laaa,bkn aku kata)..lgi stu,pndk kata, we're da king of europe n england!!! ha ha ha.. lu pk la sendri (bak kata nabil noooo)